Frimærke afklip hvad er det og hvorfor er det brugbart ?

Frimærke afklip

Frimærke indsamling indsamler brugte frimærker (frimærke afklip), frimærker i kataloger m.fl. vi sælger det, så det bliver vekslet til penge, disse penge sendes videre til hjælpeorganisationer.
Når du har modtaget et brev, klipper du rundt om brevets frimærke, så der er ca. 1 cm. papir rundt om det. Riv ikke, men klip brevets frimærke af, så du ikke ødelægge takkerne. Det trækker desværre prisen ned, hvis der er for meget papir med frimærket, derfor håber vi du vil fjerne evt. dobbeltpapir, kuvertens bagside, inden du sender det til os.

Husk, hvis du ønsker at støtte en bestemt af organisationerne, så læg en seddel i, ved indsendelsen hvilken hjælpeorganisation, du gerne vil have pengene skal gå til, vi støtter Kræftens Bekæmpelse, Verdensnaturfonden, Børneulykkefonden, Det Danske Spejderkorps, Hjerteforeningen, Julemærkefonden, Børnecancerfonden og Red Barnet.

Kom frimærkerne i en pose og send dem i en frankeret kuvert med posten til Frimærke Indsamlingen. Ved større mængder frimærke afklip f.eks. over to kilo, så send en mail til os, så aftaler vi noget med forsendelsen.

Et godt råd: Frimærker skal ikke dampes af, inden det sendes, da det så nemt kan gå i stykker, og blive værdiløst for en samler.

Du kan her se hvilke hjælpeorganisation vi støtter.

frimærke afklip

Frimærke afklip er noget vi her gerne vil uddybe.

Mange mennesker trækker på smilebåndet hvis man siger man går op i frimærker. Det har altid været en hobby som uvidende har forbundet med en vis form kejtethed. Gudskelov har alle landets frimærke interesserede ikke ladet sig påvirke af den bredde befolknings mening om dem og har fortsat med at samle på frimærker.

De mennesker der interesser sig for frimærke afklip går som oftest op idet med liv og sjæl. De kaldes oftest filatelister. Men for at man kan klassificeres som filatelister skal man også besidde en del viden om frimærker.

Når man laver frimærke afklip er det typisk en større proces man starter. De professionelle frimærke samlere har som oftest aftaler med offentlige myndigheder i deres nærområde og/eller virksomheder. De for herigennem lov til at komme og hente breve med brugte frimærker på med i en på forhånd aftalt interval.

Efter selve indsamlingen vil en typisk frimærke samler foretage selve frimærke af klipningen. Under den klippes selve frimærket fri af brevet med en margen på cirka en centimeter for at undgå eventuelle skader.

Mange tror fejlagtigt at man skal dampe frimærker. Det skal man IKKE. I stedet lægges frimærkerne i lunkent vand og man venter tålmodigt indtil at limningen er opløst. Herefter lægges de afklippede og frie frimærker på syrefrit papir og tørrer. Det tilrådes på det kraftigste at man kun rører frimærkerne med en pincet efter at have haft dem i vand.

Herefter er der stor forskel på hvad de forskellige samlere foretager sig. Nogle sætter deres frimærker direkte i mapper, mens andre nær studerer dem under mikroskop først. Dette gøres for at finde små fejl i frimærket eller for at studere detaljer.

Nogle samlere går også så vidt at de lægger frimærket i en kemisk væske for at gøre frimærket skarpere i udseendet og gøre det mere levende. Dette tilrådes kun virkelige eksperter da man let risikerer at ødelægge frimærket.

Selvom denne hobby kan virke en kende nørdet for den uvidende så er der store penge at hente i frimærker enten ved at have komplette samlinger eller meget specielle frimærker. For eksempel er det gule svenske 3 skillings frimærke blevet solgt for 2,3 $ millioner dollars.

Du finder adressen du kan sende dit frimærke afklip til via dette link