H.C. Andersen kom i dag, sammen med mange andre

H.C. Andersen

Tak til Tove, hun har valgt at sende en frimærke donation til os, beløbet er sendt til Kræftens bekæmpelse, i blandt de mange frimærker, var der frimærker med motiver fra eventyr skrevet af H.C. Andersen. Vi kender alle sammen H.C. Andersen, og det er godt Post Danmark jævnligt udsender nye flotte frimærker med motiver fra eventyr af H.C. Andersen. Så vi alle tit bliver mindet om en af vores afdøde fremragende digtere. Hvert et barn kender nok til H.C. Andersen, de er så hyggelige de gamle eventyr, man kan hele livet huske da mor eller far læste op for en da man var lille. Vi må væbne os med tålmodighed, til at se de nye H.C. Andersen frimærker der udkommer til efteråret , men vi kan da fortælle at de nye frimærker med H.C. Andersen, bland andet kommer til at indeholde motiver fra eventyrene; Den lille pige med svovlstikkerne, Fyrtøjet, Den Flyvendekuffert og Kærestefolkene.

H.C. Andersen

Alle 4 herlige eventyre, som er fortalt med stor kærlighed til historien, af hele Danmarks H. C. Andersen.

H.C. Andersen skrev ikke kun eventyr, men også en lang række digte, sange, epiloger, vignetter, små vers og  prologer. Men også små deviser til enhver lejlighed og mange andre interessante ting, og mange fine beskrivende tekster om hans mange rejser, som han flittigt foretog sig, og mon ikke vi alle husker H.C. Andersen´s udsagn ”At rejse, er at leve”, og det gjorde han i stor stil.

H. C. Andersen blev i 1867 æresborger i Odense. En for datiden meget fornem titel at få. H. C. Andersen var den 3. person i Danmark, der opnåede at blive æresborger i en by. København havde én æresborger, og med H. C. Andersen havde Odense hele 2.