Hvorfor danske frimærker, hvad er det, hvad er historien bag ?

Danske frimærker før og nu.

Frimærker har været brugt siden 1840 og har faktisk sin oprindelse i England. Der skulle dog ikke gå mange år før de første danske frimærker så dagens lys. Frimærkerne kom til Danmark i 1851 og har været brugt lige siden.

brugte frimærker danske frimærker frimærke indsamling

Frimærket er egentligt et gebyrmærke, som viser, at man har betalt for en given ydelse inden for postvæsenet. Netop det at det er et gebyrmærke har betydet at det ikke kun har været postvæsenet der har anvendt frimærket. Selvsagt er hovedparterne af alle danske frimærker blevet brugt til at vise der er betalt for en forsendelse. MEN vidste du at der igennem tiden har været udstedt.

Definition af danske frimærker:

Tjenestemærker: Som var en betalings mulighed inden for det offentlige.

Soldatermærker: Brugt i forsvaret til betalings af ydelserne inden for militæret.

Du kan selv læse mere om danske frimærker på Post og tele Museum Danmark find det her.

Derudover var der en lang række frimærker som man skulle tilkøbe når man sendte breve. Der var/er gebyr frimærker, hvis man vil sende et brev anbefalet, der er luftpost frimærker, post færge frimærker.

De danske frimærker har næsten altid et flot motivet som oftest det mest spændende ved frimærker og specielt de danske frimærker. I Danmark har man haft en lang tradition for at bruge kongehuset, de danske slotte, særlige danske kendetegn som motiver. Derudover har der også været en tradition for at der blev lanceret frimærker op til og sammen med store begivenheder. Det kunne være en stor sportslig begivenhed eller et royalt bryllup. Dette har været med til at gøre frimærkerne folkelige, og en af grundene til at mange mennesker samler på frimærker. De samler simpelthen på danske frimærker fra begivenheder de har været vidne til.

Desværre er dagene ved at være talte for brevet og i takt med at e-mail vinder større og større indpas bliver der sendt færre og færre breve til stor ærgrelse for mange danske frimærker samlere. Men vi må bare håbe at traditionen bliver holdt i live og at der fortsat vil komme frimærker med motiver af større danske begivenheder. Derfor er der også mange EU-skeptikere iblandt frimærkesamlerne for forestil dig en dagligdag hvor frimærkerne i Danmark blev erstattet med fælles europæiske frimærker.