Hvad er en indsamling ? Saml f.eks brugte frimærker ind

Indsamling – Hvad er det og hvorfor ?

I Danmark er vi velhavende, privilegerede og generelt godt stillet. Dette er et faktum, selvom den enkelte dansker til tider godt kan føle, at der er pengemangel og man må prioritere sine indkøb sidst på måneden. Men hvis en gennemsnitlig dansker ser sig omkring i sin stue, soveværelse eller køkken vil det til enhver tid være muligt at finde produkter, ting eller madvarer som kunne undværes uden det ville have nogen indvirkning på levestandarden.

Det er ikke alle der er lige så heldigt stillet som os danskere og en måde at hjælpe på er ved hjælp af indsamling. Indsamlinger kan forekomme på mange forskellige måder. De fleste af os kender til de frivillige indsamlere fra Dansk Røde Kors som går fra dør til dør med deres indsamlingsbøtter. De gør det muligt, at give et større eller mindre kontantbeløb lige på stedet. En anden mulighed er at få udleveret et girokort og på denne måde lave en indbetaling til en indsamling. Dog er det ikke alle indsamlinger, der handler om penge. Der findes også indsamlinger med andre fokuser, fx indsamling af tøj, legetøj eller langtidsholdbare madvarer som man ikke selv får spist.

Ingen indsamling er succesfuld uden der bliver gjort opmærksom på den. Derfor er der fra tid til anden reklamespots i fjernsynet, der fortæller om en kommende indsamling. Der kan hænge forskellige plakater rundt omkring, der kan være indslag i radioen, bannere på internettet og diverse ”reklamer” i de trykte medier.

Der findes mange forskellige professionelle organisationer, der specialisere sig inden for indsamlinger af forskellig art. Organisationer som har specialiseret sig i at hjælpe andre, der har brug for det.

Indsamlinger er alle sammen et resultat af folks villighed til at hjælpe andre, der har brug for det. Indsamlinger handler om at give noget tilbage. Indsamlinger handler om at vise medfølelse og omsorg for mere end bare dem man omgiver sig med i hverdagen.

Fra en danskers synspunkt kan det være svært at se hvordan små beløb kan gøre en forskel, men alt tæller med. Har vi ikke alle en medmenneskelig pligt til at hjælpe andre i nød, når vi kan ?

Du kan også hjælpe denne indsamling vi har her på Frim-indsamlingen, ved blot at huske at klip de brugte frimærker, af dine breve, når du har en god portion f.eks. 500 gram, så sendt dem til vores indsamling. Du finder vores adresse her.

frimærker afklip