Kræft kan ramme os alle, vil du hjælpe de ramte?

Kræft ”Det sker aldrig for mig!” Dette er et udsagn mange danskere kan nikke ja til at tænke, når de hører om andre med kræft. Derfor vil ordene ”du har kræft” altid komme som et chok.

Du kan hjælpe i kampen mod kræft, ved at donerer dine brugte frimærker til os, så sælger vi dem, og donerer overskuddet til en af de 5 velgørende hjælpeorganisationer, du finder vores adresse via dette link

Cancer findes i mange former og kan have mange forskellige udfald, men en fælles ting hos mennesker med kræft er, at der er brug for omsorg. Et helt netværk med omsorg, og indimellem ekstra pleje, et netværk som hjælper mennesker med kræft til at forstå de medicinske detaljer, et netværk som kan hjælpe et menneske til at undgå at føle sig alene.

Kræft

 

Kræftens bekæmpelse er et sådan netværk for mennesker med kræft, og det er derfor en fundamental vigtig ting i det danske samfund.
Denne organisation har mange formål deres arbejde. Heriblandt er støtte til patienter en stor del bl.a. med professionel rådgivning.

Derudover bruger Kræftens Bekæmpelse næsten halvdelen af deres budget på forskning. Der forskes bl.a. i nye metoder til at diagnosticere cancer hurtigere og dermed opnå bedre resultater med behandling, og der arbejdes mod nye behandlinger og forbedringer af eksisterende behandlinger mod cancer. Derudover forskes der i, hvilke eksponeringer som kan øge risikoen for kræft, så man helt kan undgå det. Kræftens bekæmpelse øger befolkningens opmærksomhed på disse eksponeringer bl.a. via kampagner rundt om i landet og på deres hjemmeside. Flere af disse eksponeringer er efterhånden ved at være almen viden for befolkningen, fx at ubeskyttet solbadning kan medføre hudkræft, da sollys kan ændre en celles egenskaber, så at den kan blive til en cancercelle.
For den individuelle er denne organisation en stor fordel, men også for samfundet i helhed fra et økonomisk perspektiv. Når flere lever sundt ud fra den uddannelse kræftens bekæmpelse giver til befolkningen, vil et mindre antal af befolkningen være så uheldige at blive diagnosticeret med cancer. Dermed vil et mindre antal patienter kræve behandling og statskassen spare penge.

Cancer er en alvorlig sygdom, som desværre ofte resulterer i døden for den ramte. Cancer spreder sig i kroppen, og det angrebne område udvides gradvist. Man kan have cancer overalt i kroppen, der er dog områder der er mere udsatte end andre, for mænds vedkommende er hudkræft den mest udbredte kræftsygdom, herefter lunge og prostatakræft. Blandt kvinder er brystkræft den mest udbredte, efterfølgende for kvinder er hudkræft, og cancer i tarm systemet, de meste hyppige tilfælde.

Husk du kan hjælpe med at støtte cancer bekæmpelsen ved at donerer dine brugte frimærker til frim-indsamlingen.dk