Hjælp Læger uden Grænser

Læger uden Grænser”Bliv læge for en dag . . . ”

Læger uden Grænser

Du har sikkert set symbolet for Læger uden Grænser den rød hvide tændstik lignende mand, et eller andet sted og har du set det, har du set logoet for Læger uden Grænser. Læger uden Grænser er en af de største organisationer i Danmark og resten af verden hvad angår akut hjælp på verdens brændpunkter lige når der er aller mest brug for det.

Det er en privat international organisation, der arbejder for de indsamlede midler fx går 72 % af de indsamlede midler til medicinske indsatser, eks. kan det være nødvendigt at udarbejde et ernæringsprogram til børn i nød, eller aids/hiv projekter, eller hjælpe med vaccinationer til både børn og voksne.

Hvad angår det politiske arbejde, så agerer Læger uden Grænser lige der hvor der er mest brug for hjælp i dette øjeblik, det kan være i forbindelse med befolkningsgrupper der er meget udsatte, fx i forbindelse med epidemier, naturkatastrofer, krige, konflikter, sygdomme, fattigdom eller hungersnød. Læger uden Grænser arbejder i øjeblikket i over 60 lande rundt omkring i verden. Læger uden Grænser har brug for din hjælp allerede i dag. Doner derfor meget gerne dine brugte frimærker til Frimærke indsamlingen i Odder. Og støt på den måde lægerne rundt omkring i verden.

Hvad ønsker Læger uden Grænser

Vælger du at støtte og dermed hjælp Læger uden Grænser, vælger du at støtte en stor anderkendt privat international humanitær organisation. Der hjælper børn og voksne med nødhjælp.

Det gøres ved at inddrage følgende værdier:

  1. Lægelig hjælp først
  2. Pålidelighed og gennemsigtighed
  3. Témoignage (vidnesbyrd) – et uundværligt aspekt
  4. Et grundlæggende princip: upartiskhed
  5. Respekt for lægelig etik
  6. En organisation af frivillige
  7. Sikring af menneskerettighederne
  8. Ideal om uafhængighed
  9. En neutral indstilling
  10. At arbejde som en forening

Med mere end 60 lande der har brug for enten øjebliklig nødhjælp, medicin, vaccine eller anden læge hjælp. Læger uden Grænser behandler hvert år millioner af mennesker verden over for en lang række forskellige sygdomme og lidelser – mange sygdomme har vi ikke i Danmark. Det kan være sygdomme som Dengue Feber, Gul feberm Kolera, Malaris, stivkrampe m. m.

Lokalforankret – Læger uden Grænser

Læger uden grænser har 19 nationale afdelinger, der samles i et internationalt råd.
Langt de fleste medlemmer er frivillige. Alle afdelinger er styret efter princippet om Non-Profit. Personalet er ikke berettiget vederlag end løn eller godtgørelser fra organisationen, dens afdelinger, leverandører eller andre personer og lovgivningsorganer, som organisationen har tilknytning til.

Læger uden Grænser har bevidst valgt at have et begrænset omfang af lønnede stillinger. Det ansatte personales lønniveau er lavere end i tilsvarende sektorer på arbejdsmarkedet, og der er ubegrænset offentlig indsigt i alle lønninger.

Hvor kan du være med til at gøre en forskel?

Når du vælger at støtte samt hjælpe Læger uden Grænser, vil der være følgende indsatsområder, hvor din hjælp kan være med til at gøre en forskel.

Når du afleverer et brugt frimærke, så er du er med til at gøre en forskel, for både dig selv og andre – hvilket kan være med til at redde menneskeliv – gør dagens gode gerning og støt frimærkeindsamlingen.

Du kan følge indsamlings beløbet ved at trykke her

Du via nedenstående link liste bliver klogere på de andre hjælpeorganisationer vi støtter.

Husk du kan hjælpe Læger uden Grænser ved at samle brugte danske frimærker, så bliver de solgt, overskuddet fra dette salg af frimærkerne, går til Læger uden Grænser hvis du ønsker det.
En anden ting du også bør overveje at tage stilling til er organdonation, så hvis den dag skulle komme, hvor dit liv er slut, men dit legeme stadig kan bruges, der er det vigtigt at valget allerede
er taget, så man ikke skal spilde dyrebare minutter på at undersøge om du har valgt at være organdonor  eller ej, en krop kan give liv 8 andre, tænk en gang et ansigt kan skifte ejermand, der udover kan følgende rede lev, leverer et nyt hjerte, nyre, en lunge, bugspytkirtel, lever, eller et komplet tarmsystem, så tag stilling inden det er for sent. Læs selv mere på denne side.