Nødhjælp er der altid brug for, du kan hjælpe her

Nødhjælp

Når katastrofen rammer, er det vigtigt med et godt og effektivt nødhjælpsberedskab. Nødhjælpsorganisationer er afhængige af donation, da der som udgangspunkt, ikke er andre indtægtskilder.

Du kan allerede nu hjælpe folk der har brug for nødhjælp ved at donere frimærke og læse om hvordan du donerer dine brugte frimærker til nødhjælp.

Flere gange i løbet året, er vi som danskere vidner til forfærdelige katastrofer rundt om i verden. Men med en fed streg under ”danskere”, er vi også så privilegerede at katastrofen sjældent kommer tættere på end billederne i fjernsynet. Sjældent afføder sådan en nyhed en større reaktion end et træk på skuldrene og et sagte ”det var dog forfærdeligt.”Når katastrofer som jordskælv, oversvømmelser eller hungersnød indtræffer, er det nødvendigt at nødhjælpen kommer frem hurtigt, og i de mængder som der er behov for. Ved at have et effektivt nødhjælpsberedskab, vil man kunne begrænse tabet af menneskeliv markant. Med kun ganske små donationer hjælper man med til at holde mange mennesker i live, og på længere sigt hjælper man med til at få dem tilbage til livet.

De civile i Syrien

Et aktuelt eksempel på en katastrofe som vi ikke hører det store om i medierne, er borgerkrigen i Syrien. I forbindelse med krigen er millioner af mennesker blevet drevet på flugt, og de har derfor behov for akut hjælp. I øjeblikket har 6,8 millioner syrere brug for nødhjælp. Der er tale om de alle mest basale fornødenheder som: mad, tøj, tæpper og husly.

Det kan du gøre

I Danmark findes der en række nødhjælpsorganisationer, som hver især arbejder indenfor hvert deres fokusområde. Fælles for dem alle er dog, at de er afhængige af de donationer som de modtager fra virksomheder såvel som private. Hos mange nødhjælpsorganisationer er det muligt at tegne abonnementer, hvor man støtter med et fast beløb hver måned.Mange vælger at ”gemme” deres donationer til de store nationale indsamlingsshows, som DR kører en gang om året.

Enhver donation er en god donation

Efterhånden er det kun fantasien der sætter grænsen, hvis man ønsker at yde en donation til en af nødhjælpsorganisationerne. Det er muligt at donere ved hjælp af sms, bankoverførsel, kontant, giro osv. Uanset hvilken betalingsform man vælger, så modtages alle donationer med kyshånd. Specielt fra de personer som får glæde af dem i den sidste ende, og hvem ved, måske ender man selv i en situation, hvor man får brug for nødhjælp.

Vi støtter med brugte frimærker, men det er kun en blandt mange forskellige indsamlingsmetoder der findes.

Det er faktisk kun fantasien der sætter grænserne. Kfum spejderne indsamlede fx i perioden 17.  til 25. september 2011, til fordel for fattige Burmesiske børn og unge. Denne indsamling skulle hjælpe de Burmesiske børn og unge, med at finde en vej ud af fattigdommen.
Hele 55.000 spejdere fra hele landet hjalp til, med at samle penge ind, som skulle hjælpe både Burmesiske unge og børn.

En klassisk skrøne er, at langt over halvdelen af de donationer som danskerne giver til nødhjælp, bliver brugt på administration og ofte ender i de helt forkerte lommer. Dette er dog ikke tilfældet og faktisk ender omkring 95% ude hos katastrofens ofre.

Du kan også hjælpe her på siden

Du få nemlig ”værdierne” flere gange om uge, når du modtager dine breve, så er der jo frimærker på brevene, disse frimærker er penge værd, du kan over tid tage frimærkerne af brevene og sende dem til os på Frim-indsamlingen. Så hjælper du en af de 8 velgørenheds organisationer, vi har valgt, så kan du også hjælpe med nødhjælp. Du finder adressen hvor til dine brugte frimærker skal sendes, Frimærke indsamlingen i Odder

Der er brug for nødhjælp vidt forskellige steder i verden, når der er brug for hjælpe er det vigtigt også at hjælpe, da det er være neutral har samme virkning som at være fjende, du kan læse et interview med Andres Ladekarl fra Information om nødhjælp, og om hvor vigtigt der er ikke at se passivt til læs interviewet her.