Kræft kan ramme os alle (Cancer).

Mangle dansker lider af kræft, og desværre dør mange også af denne sygdom, vi hjælper til med mere forskning i sygdommen kræft, den måde vi hjælper til på er følgende.

·         Vi indsamler brugte danske frimærker.

·         Sælger dem

·         Donerer overskuddet fra dette salg til Kræftens Bekæmpelse.

Du kan også hjælpe os med at indsamle brugte danske frimærker, læs selv mere her, og find hurtigt ud af hvor nemt det er at hjælpe frimærker indsamlingen.

Kræft kan ramme os alle – Netop derfor har vi på Frimærker Indsamlingen fokus på Kræft

Nedenfor kan du bliver meget klogere på kræft, og hvilke formere for kræft man kan få.

Kræft er en betegnelse for sygdomme, hvor der sker en unormal deling af celler, som er i stand til at invadere andre væv i kroppen. Kræftceller kan sprede sig gennem blod- og lymfesystemerne.

Kræft kan ramme os alle og er ikke kun én sygdom, men mange sygdomme. Derfor er det misvisende at tale om ’kræftens gåde’, som om der findes en eneste diagnose og potentiel helbredelse. Kræftformerne er utallige, så i virkeligheden er der tale om mange gåder. Der er mere end 100 forskellige typer af kræft. De fleste kræftformer er opkaldt efter det organ eller celletype, hvor de starter – for eksempel betegnes kræft, der begynder i tyktarmen, tyktarmskræft.

Inddeler vi i bredere kategorier omfatter de vigtigste kategorier af kræft:

Hudkræft (Karcinom kræft), der begynder i huden eller i væv, som linje eller dækker indre organer. Sygdommen opstår på grund af ultraviolette stråler fra sollys, hvor især højfjeldsolen, overdrevet solbadning livet igennem og solarier. For megen bestråling øger risikoen for at udvikle både basalcellekræft og pladecellekræft. Sygdommen er ikke alene afgrænset til ældre personer, også yngre mennesker, der har brugt for meget tid i solarier er i fare.

Knuder også svulster eller tumor (Sarkomer), der begynder i knogler, brusk, fedt, muskler, blodkar, eller andre bindevæv eller støttende væv.

Blodkræft (Leukæmi), der starter i bloddannende væv, såsom knoglemarven og forårsager et stort antal unormale blodlegemer, der skal produceres, og ind i blodet.

Lymfekræft (Lymfom og myelomatose), der begynder i cellerne i immunsystemet.

Kræft i centralnervesystemet begynder i væv i hjernen og rygmarven.

Som tidligere nævnt, kræft kan ramme os alle, så vær med at hjælpe Kræftens bekæmpelse med dine brugte frimærker.

Her kan du følge med i hvor mange penge vi har indsamlet indtil nu, blot klik her.